Hjemmelagede juleklokker i passende retrostil

Nå nærmer det seg jul med stormskritt. De siste dagene kan kanskje benyttes til å lage julepynt eller dekorasjoner. I og med at retro og vintage er så i vinden i disse tider, kan jeg friste med fremgangsmåte til juleklokker i førkrigsmodell til å henge på juletreet. Det er dessverre litt dårlig kvalitet på bildene, da de er tatt for et par år siden med en gammel mobiltelefon. Håper du får et lite inntrykk likevel

Juleklokker av kreppapir

Materialer:
Farget kreppapir, kraftig blomstertråd med grønn overflate og lim.

Juleklokke

Klipp et stykke kreppapir på 10×14 cm med rillene på langs. Brett det sammen til 10×7 cm og dra ut i brettekanten så det bølger mest mulig.

Juleklokke

Klipp 14 cm tråd og bøy den til en sirkel som legges inn i brettekanten på papiret. Trådendene skal møtes akkurat, så papiret må strekkes for å kunne limes i klokkeform.

Juleklokke

Opphenget formes av 16 cm tråd. Tvinn den ene enden til en spiral rundt en kulepenn. Den andre enden bøyes til en krok, og toppen av klokken settes sammen rundt midten av tråden med en snøring av sytråd.

Juleklokke

Dekk tråden med en smal strimmel kreppapir som limes på. Bind en sløyfe av en dobbel strimmel kreppapir og lim den på øverst på klokken.

 Kilde: Alt om håndarbeide, novemb1991

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s