Snabeltruser

En gang i høst ble vi sittende noen stykker og vitse om snabeltruser, og der og da bestemte jeg meg for å strikke en til den ene fyren. Jeg lette rundt på nettet og fant litt forskjellige oppskrifter, og fikk da satt sammen min egen oppskrift. Så har du litt restegarn som passer til pinne 3,5, er det fort gjort å strikke disse trusene…

 • Legg opp 70 masker på pinne 3,5 og strikk glattstrikk rundt 6 rader.
 • Del opp arbeidet slik: Strikk 22 masker, fordelt på 2 pinner, sett de neste 26 inn på en tråd eller maskeholder, strikk de neste 22 maskene fordelt på 2 pinner.
 •  Strikk rundt i glattstrikk over disse 44 maskene, 16 omganger.
 • Strikk sammen 2 og 2 masker.
 • Strikk én omgang. Dra en tråd gjennom maskene og stram til.
 • Fordel de resterende 26 maskene på 4 pinner og strikk glattstrikk rundt 34 omg.
 • Strikk 2 og 2 masker sammen
 • Strikk én omgang. Dra en tråd gjennom maskene og stram til.
 • Sy sammen mellom pung og snabel.
 • Hekle en rad fastmasker i annenhver maske i åpningen.
 • Deretter en rad staver med en luftmaske mellom til løpegang.
 • Hekle en lang snor til knyting eller træ i et satengbånd.
 • Fest alle tråder.

Mottakeren av den stripete varianten, hadde den på seg i en badestamp i 42 graders vann med det resultat at den krympet… Da han skulle i et nødvendig ærend, fikk han store problemer med å få knyttet den opp fort nok…

Dette verset hører til trusene:

Now that you’re getting older

And the nights are getting colder

Notthing could be neater

Than this little Peter Heater

17 tanker på “Snabeltruser

 1. Tusen takk for at du deler oppskriften. Skal i 50årsdag til 2 single mannfolk neste helg, og gjett hva de skal få ;-p
  Har festa bjelle på tuppen for sikkerhets skyld

 2. Heisan, stilig variant på disse «varmerne» ! Skikkelig morsomme :)) Fint at du legger ut oppskriften på dem. Jeg har også laget en slik, men den er heklet. Ta gjerne en titt på den i bloggen min. 🙂

 3. Hei,

  Morsomt prosjekt 🙂 og flott at du har lagt ut oppskrift.
  En kompis fikk denne i gave i påsken og da var det en annen som ønsket seg en med Marius-mønster… Komponerte dette utfra oppskriften din og den ble skikkelig tøff (synes jeg da). Strikket i Mandarin Naturell.

 4. Heisann! Dette var en veldig stilig greie 🙂 Lurte på om du strikker rundt på rundpinn eller om du strikker frem og tilbake på to vanlige strikkepinner? Skulle gjerne hatt en mer detaljert beskrivelse om hvordan du gjør dette, er ganske ny til strikkingen og hadde vært kjekt med tips =)

 5. Heisann! Jeg lurte på hvordan du gjorde det med denne oppskriften, hvordan du strikket over på 2 pinner, la masker over på maskeholder/tråd, hvordan du så fortsetter med å strikke på 2 pinner, hvordan du rett og slett utfører denne oppskriften. Har veldig lyst til å prøve, men får ikke helt til hvordan dette gjøres, har nettopp tatt opp igjen strikkinga. Håper du eller noen andre kan hjelpe 😀

  • Hei Pernille
   Jeg strikker rundt på 4 pinner. Når du kommer til dit arbeidet deles opp – med de 26 maskene som settes på en tråd – strikkes de resterende 44 maskene rundt på 4 pinner. Disse maskene blir «pungen». Etterpå tar du de 26 maskene du har satt på en tråd, over på 4 pinner og strikker rundt. Dette blir til snabelen.
   Ble det enklere å å forstå nå?

   • hei, igjen 🙈 Jeg klarer virkelig ikke å få strikket denne,. Vet ikke hvordan jeg skal gå frem, har du en kjempe lett forklaring på hvordan jeg skal gjøre dette?

 6. Huffda, jeg skal prøve:

  *Legg opp 70 masker og fordel dem på 4 pinner slik: 17-18-17-18

  *Strikk rette masker rundt i ring 6 omganger/runder, sett et merke ved begynnelsen – enten en tråd eller en maskemarkør.

  *Så skal du dele arbeidet: Strikk de første 22 maskene og fordel dem på 2 pinner. Tre de neste 26 maskene inn på en tråd, disse skal vente til senere. Fortsett og strikk de neste 22 maskene og fordel dem også på 2 pinner. Da har du 4 pinner med 11 masker på hver i en ny og mindre ring.

  *Strikk 16 omganger/runder på disse 44 maskene.

  *Strikk to og to masker sammen helt rundt. Da skal du ha igjen 22 masker.

  *Strikk en runde vanlig rett, kutt tråden med litt lengde på og tre den gjennom maskene og stram til.

  *Så skal du ta de 26 maskene du har satt på en tråd og fordele på 4 pinner: 6-7-6-7. Strikk rett rundt i ring i 34 runder.

  * Strikk to og to masker sammen. Da sitter du igjen med 13 masker.

  *Strikk en runde rett, klipp av en litt lang trådende som du trer gjennom maskene og strammer til.

  * Nå sitter du med to «poser» med et hull mellom. Sy sammen dette hullet.

  *Rundt åpningen hekler du en fastmaske i ca annenhver strikket maske. Hekle deretter en rad staver i fastmaskene. Da har du en hullkant som du kan tre et bånd gjennom.

  Håper dette ble litt lettere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s