Mandagstema – Favorittsted

Her var det ingen tvil om hva jeg skulle velge. Mitt favorittsted er en liten gresk øy ved navn Santorini, øya som ble sprengt i lufta av et vulkanutbrudd for ca 3500 år siden. Da var den rund og het Strongyli, som betyr «den runde øya». Nå er det bare den østlige halvdelen igjen av den, og i midten er det et stor krater, kalderaen. Vulkanen er fortsatt aktiv og regne faktisk for å være en av verdens monstervulkaner… Uansett er Santorini en vakker øy, gold og slettes ikke frodig, men har du en gang vært der vil du alltid lengte tilbake…

Utsikt fra hovedstaden Fira og sørover. Legg merke til klippekanten byen ligger på.

 

Antikke Thira, byen som kom fram fra asken på fjellet "profet Elias"

 
Dersom du vil se flere favorittsteder, klikk deg inn til Petunia.

10 tanker på “Mandagstema – Favorittsted

  1. Santorini måste väl vara en de vackraste platser som finns. Jag har sett så många fina bilder därifrån.
    Intressant det du berättade om vulkanen, det visste jag ingenting om.
    Vilket dramatiskt boende med husen precis intill kanten på kratern – ser inte helt säkert ut.

    Tack/Ha det gott!

  2. Et spennende sted! Og jeg har hørt at det er flere som har sagt at de elsker denne øyen Vakker er den med sine klipper og hvite bygninger. Jeg kan godt forstå du har dette som et favorittsted:)

  3. Det er sikkert en svimlende følelse på alle måter å komme til Santorini, den hvite byen som lever farlig i nærheten av en vulkan.
    Håper på for deg, at du er snart på ferie i Santorini!

  4. Grekland är inte dumt alls och ön Santorini verkar vara en liten pärla. Härliga bilder. Har du varit där flera gånger?
    Själv njuter jag på samma sätt i Italien och efter många olika resmål i landet från Sicilien i söder (Etna hade utbrott när vi var där, drtamatiskt!) till Venedig i norr (makalös vattenstad) kan jag inte få nog. Vill dit snart igen.
    Så jag förstår din vilja av att återse ön!
    Ha en glad påsk och tack för din kommentar Anne-Lise.

Legg igjen en kommentar