Cupcake-lue

Etter å ha tittet rundt på nettet og latt meg fascinere av barneluene som ligner på cupcakes, fant jeg ut at jeg ville strikke en til min niese på 5 år. En passende alder for en kake-lue. Oppskriften har jeg satt sammen selv, med utgangspunkt i en passende luestørrelse.

Cupcakelue

Garn: Sandnes Alpakka i f.eks brun og rosa, 50 g av hver. Du trenger også litt restegarn i hvitt til «kremkanten» rundt.

Rundpinne 40 cm: 3 og 3,5, strømpepinner 3,5

Heklenål 2,5

Legg opp 102 masker med brunt på rundpinne nr 3 og strikk vrangbord 3 r 3 vr i ca 8,5 cm. Skift farge og pinnestørrelse og øk til 111 masker på første omgang.  Så kommer snurremønsteret.

  • Strikk 14 masker, kryss de to neste maskene. Det gjøres ved at du strikker maske nr 16 bak maske nr 15, mens den ennå sitter på venstre pinne. Så strikker du maske 15 fra forsiden. Slipp begge maskene av venstre pinne.
  • Strikk 14 masker og kryss de to neste. Fortsett slik ut omgangen. De to siste maskene krysses i overgangen mellom omgangene. Sett en merketråd i her og la den følge med oppover.
  • Neste omgang: Strikk 14 masker og kryss de to neste. Fortsett ut omgangen. Strikk slik i 8 cm fra fargeskiftet. Etterhvert vil du se hvordan det dannes en skrå maske oppover. Dette er samme teknikk som benyttes ved flettestrikk, bare at da krysses som regel flere masker.
  • Etter 8 cm skal du begynne å felle. Strikk til du skal krysse maskene, strikk den bakre og løft den fremre av uten å strikke den. Strikk neste maske og løft den løse masken over.
  • Fortsett slik til du har 7  masker igjen. Strikk 4-5 omganger for å lage en tut, klipp av tråden og trekk den gjennom maskene.

Bølgekanten/kremkanten lages ved å hekle en rad fastmasker langs første omgang med rosa, en fastmaske i hver strikket maske. Neste omgang hekles 3 staver i hver fastmaske. Fest med en kjedemaske.

Fest alle tråder. Sy evt på perler som «strøssel».

 

Cupcakelue

 

Cupcakelue

Reklamer

6 tanker på “Cupcake-lue

  1. det burde du jo! Syns den var kjempe fin, og så annerledes enn de vanlige cupcake luene 🙂 Eg vil ivertfall bestille av deg vist du finner ut at du vil lage flere ;-D hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s