Darth Vader chullo

Chullo er navnet på de Sør-Amerikanske luene med øreflapper, tradisjonelt strikket av lama- eller alpakkaull (egentlig er ikke alpakka ull, men hår). Alpakka varmer utrolig godt og det klør heller ikke. Det er derfor genialt til å strikke luer av.

DarthVader chullo

Denne luen er satt sammen av to mønster. Selve luen er strikket etter mønster som du kan finne her: Chullo . DarthVader-mønsteret finner du på Ravelry om du er medlem.

DarthVader chullo

Luen er bursdagsgave til min bror. Da jeg spurte kona hans hva han ønsket seg, sa hun en lue som kunne knyttes fast under haken. Han hadde nemlig mistet sin R2D2-lue på Lysefjorden under en dykkertur.. Denne luen kan knyttes godt fast.

Møsnteret var jo helt perfekt til en StarWars-fan som min bror. Helt til jeg begynte å strikke. Det ble så store mellomrom mellom fargeskiftene at jeg endte opp med å strikke fram og tilbake med 12 små nøster. Surr og virr-varr, men resultatet ble bra. Og gaven ble godt mottatt. Etter nyttår blir det å starte på to nye chulloer da mann og sønn også vil ha slike luer. Men da blir det uten Darth Vader…

Merkelapp

Heretter blir strikkeplaggene behørig merket med merker fra Nominette

Reklamer

Én tanke på “Darth Vader chullo

  1. Tilbaketråkk: Koselig pakke i posten | Garnkurven

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s