Husbondens lue ferdig

Nok en chullo er av pinnene – neste er faktisk snart ferdig. Denne er strikket med litt tynnere alpakka, fra Drops denne gangen. Jeg har valgt alpakka til alle disse øreflapp-luene da alpakka er lunt og kløfritt. Dessverre er ikke Drops å få kjøpt i hjembyen lenger, så dette garnet ble bestilt hos Nøstenett. Kjapp levering, men primært liker jeg å støtte småbutikkene i sentrum.

Når nå luen ble ferdig kom mildværet med 6-7 varmegrader og behovet for en god og varm lue er ikke like aktuelt. Men vinteren er ikke over ennå, så luen blir ikke liggende ubrukt regner jeg med.

Mønsteret har jeg kjøpt gjennom Ravelry, alle strikke- og hekleglade sitt skattekammer av oppskrifter. Gratis å melde seg inn og drøssevis av oppskrifter, både gratis og til salgs. Hovedmønsteret på denne luen er lamaer, og denne gangen bare fulgte jeg mønsteret uten å improvisere underveis. Kanten rundt er en såkalt I-cord. Hva det heter på norsk er jeg usikker på, men det er som det vi kalte hestetømmer da vi var små. Forskjellen er bare at da hadde vi en stor trådsnelle med 4-5 spiker i som vi «strikket» lange snorer med.

Lama-lue

 

Liker ikke å ta bilde av meg selv…

Lama-lue

 

Litt baggy-fasong, og med gode, varme øreflapper som også dekker kinnene.

Lama-lue

Navnelapp

Behørig merket

Reklame

7 tanker på “Husbondens lue ferdig

  1. Tilbaketråkk: Husbondens lue ferdig | Blopp.no

  2. Nydelig lue du har strikket! Alpakka er et deilig garn å bruke, men dyr har jeg forstått..
    Jeg er så glad i skjerfet jeg fikk av deg, den med fjær og hjerte i enden.. Passer så godt til kåpa mi… Synd at oppskriftene er på engelsk, så jeg holder eg til drops når det er en eller annen oppskrift jeg vil prøve. Men har to stk slumreteppe å hekle.. hi,hi..

    God helg til deg og mannen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s