Bunadsskjorte til Nordlandsbunaden

Da er broderingen i gang. Sommeren har blitt brukt til andre ting enn å tenke på lin og tråd. Som nevnt tidligere har jeg brdert Nordlandsbunaden en gang tidligere – i 1994. Noe husker man, noe er glemt bort. Deriblant franske knuter. Forsmedelig nok måtte jeg sjekke på internett hvordan de skulle syes. Og veiledningen som fulgte med skjorten var mildt sagt elendig. Et dårlig bilde å se etter, lite forklaring. Heldigvis hadde jeg veiledningen fra -94 hvor broderiet var tegnet opp og forklart. Derfor legger jeg ut bilde av den her i tilfelle flere sliter med den nye varianten. Ikke alle har en skjorte fra før av å se etter heller.

Sømveiledning

Den nye veiledningen

 

Sømveiledning

Den gamle veiledningen

Denne nye skjorten har større broderier enn det som er på min  skjorte. Smått er det uansett. Men jeg fant trikset for å slippe å bruke lupe slik som sist. Jeg har kjøpt et par billige lesebriller som egentlig er litt for sterke, så da går broderingen som en lek.

Broderi

Mansjett på min egen skjorte. Her begynner musetaggene langs kanten å bli slitt, så jeg må nok investere i ny skjorte etterhvert.

Broderi

Dette skal bli mansjetter og krage. En annen type påtegning enn sist, håper den er enklere å vaske bort.

Broderidetalj

Nærbilde av stjernerosa og korsstingsblomstene. De er direkte putlete å sy, korssting over 3×3 tråder. Men med godt lys går det bra.

Advertisements

6 tanker på “Bunadsskjorte til Nordlandsbunaden

 1. Å, så bra å komme over denne sida. Har optimistisk kjøpt stoffpakke og trodd at jeg skulle klare å brodere meg ny skjorte. Ikke mye hjelp å finne på nett som du sier. Og beskrivelsen som følger med er elendig. Syns tråden også er tykk og ujevn i forhold til min gamle skjorte som er sydd av min mormor.

  Har lånt meg to skjorter i tillegg og alle sydd forskjellig.
  Huff, dette blir et langtekkelig prosjekt er jeg redd for:)

  • Uffda… Håper kopien min kan være til hjelp da.
   Trådene mine er like de jeg brukte sist gang – jeg har restene liggendes. Men påtegninga på skjorta er større nå enn for 22 år siden.
   Lykke til!

 2. Takk!!! Dette var bra, nå får jeg det til. Enig i at «den nye» er elendig😊😊😊skulle vært mer å finne på nett for oss som er interesserte.

  • Så bra! Enig i at det er lite hjelp å finne. Nå sliter jeg selv med å få montert stasen, meningen var at min mor skulle gjøre det, men hun har fått problemer med synet. 😖

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s